Veelgestelde vragen

Waarom wordt er ook op vrijdag al geroeid?
Door het grote aantal inschrijven is vanaf 2015 de vrijdagavond toegevoegd aan het NK-programma. Voor alle NK-deelnemers is er op vrijdagavond een timetrial. Op zaterdag en de zondag zijn er, afhankelijk van het aantal inschrijvingen per NK-nummer, herkansingen, kwartfinales en halve finales. Alle NK-finales zijn op zondag. Zie dit overzicht voor hoe het wedstrijdschema eruit zal zien afhankelijk van het aantal inschrijvingen.

Ik ben juniorenroei(st)er en moet vrij vragen op school om mee te kunnen doen met de voorwedstrijden / timetrail op vrijdagavond.
De KNRB heeft een brief opgesteld die gebruikt kan worden als document om vrij te vragen op school voor deelname aan het NK op vrijdagavond. Deze brief is verkrijgbaar door een e-mail te sturen aan de wedstrijdleiding.

Ik vaar junioren skiff, als ik nu vrijdag als een van de laatsten in de timetrial eindig, mag ik de rest van het weekend niet meer roeien?
Dat mag wel; in de junioren skiff vaart iedereen finale op zondag. Het resultaat van je timetrial op vrijdag of herkansing op zaterdag (afhankelijk van het aantal deelnemers in je veld) bepaalt in welke finale je vaart. Daarnaast kun je ook inschrijven (voor de sluiting van de reguliere inschrijftermijn) voor niet NK-nummers op zaterdag en zondag in 2x, 4 of 8.

Waarom is het inschrijfgeld voor NK-nummers verhoogd?
Deze velden worden in toernooivorm verroeid; dit betekent een time-trial, herkansingen, halve finales en finales (afhankelijk van het aantal inschrijvingen). Er is dus kans dat je wel 4 keer roeit. Als je 4 keer vaart ben je zelfs goedkoper uit dan wanneer je regulier 2 nummers inschreven had. Alleen als er 6 of minder inschrijvingen zijn is de wedstrijd direct finale, in deze uitzonderlijke situatie zullen we het regulier inschrijfgeld voor dit boottype hanteren.

Ik ben lichte roeier en verwacht meerdere dagen te moeten starten, moeten ik nu ook meerdere dagen wegen?
Ja, weging vindt plaats conform het reglement voor roeiwedstrijden (Artikel 38) en dit schrijft voor dan op elke wedstrijddag gewogen moet worden.

Afgelopen 2 jaar zijn de klassementen ook in toernooivorm verroeid, is dat ook zo in 2017?
Nee, omdat er dit jaar in het standaardprogramma al heel veel anders is hebben we besloten de klassementen regulier te verroeien.