Veelgestelde vragen

Waarom wordt er ook op vrijdag al geroeid?
Door het grote aantal inschrijven is vanaf 2015 de vrijdagavond toegevoegd aan het NK-programma. Voor alle NK-deelnemers is er op vrijdagavond een timetrial. Op zaterdag en de zondag zijn er, afhankelijk van het aantal inschrijvingen per NK-nummer, herkansingen, kwartfinales en halve finales. Alle NK-finales zijn op zondag. Zie dit overzicht voor hoe het wedstrijdschema eruit zal zien afhankelijk van het aantal inschrijvingen.

Ik ben juniorenroei(st)er en moet vrij vragen op school om mee te kunnen doen met de voorwedstrijden / timetrail op vrijdagavond.
De KNRB heeft een brief opgesteld die gebruikt kan worden als document om vrij te vragen op school voor deelname aan het NK op vrijdagavond. Deze brief is verkrijgbaar door een e-mail te sturen aan de wedstrijdleiding.

Ik vaar junioren skiff, als ik nu vrijdag als een van de laatsten in de timetrial eindig, mag ik de rest van het weekend niet meer roeien?
Dat mag wel; in de junioren skiff vaart iedereen finale op zondag. Het resultaat van je timetrial op vrijdag of herkansing op zaterdag (afhankelijk van het aantal deelnemers in je veld) bepaalt in welke finale je vaart. Daarnaast kun je ook inschrijven (voor de sluiting van de reguliere inschrijftermijn) voor niet NK-nummers op zaterdag en zondag in 2x, 4 of 8.

Ik ben lichte roeier en verwacht meerdere dagen te moeten starten, moeten ik nu ook meerdere dagen wegen?
Ja, weging vindt plaats conform het reglement voor roeiwedstrijden (Artikel 38) en dit schrijft voor dan op elke wedstrijddag gewogen moet worden.