Vaarregels

Dit jaar wordt er tijdens de Hollandia Roeiwedstrijden (en alle andere nationale wedstrijden op de bosbaan) gestart in baan 1 t/m 6. Tijdens de time-trial wordt gebruik gemaakt van één baan. Dit is in dit geval baan 1, met uitwijkmogelijkheid naar baan 2. Baan 0 is verboden. Afhankelijk van de weersomstandigheden tijdens de wedstrijd kan besloten worden de baan anders in te delen. Indien dit het geval is, zullen afwijkende verkeersregels bekend gemaakt worden op de baan en op deze pagina.Zaterdag / zondag: Boord-aan-boordraces onder normale omstandigheden (gebruik van banen 1 t/m 6)

De Bosbaan beschikt, inclusief de oproeibaan, over 8 roeibanen. Wedstrijden worden gestart in de banen 1 t/m 6.
Trainen: Het trainen gedurende de wedstrijden is niet toegestaan. Het is niet toegestaan om in de middagpauze te trainen.
Oproeien: Oproeien dient te geschieden in baan 0. Dit is de baan aan de zijde van de finishtoren. Ploegen dienen ruim (250 meter) voor een aankomende wedstrijd te laten lopen. Het is verboden om tijdens het in- of uitroeien mee te varen met een wedstrijd.
Warmroeien: Warmroeien is toegestaan tussen de 250 en 1250 meter in de daarvoor aangewezen banen 6 en 7. Warmroeien in de banen 1 tot en met 5 is te allen tijde verboden.
Uitroeien: Bij uitroeien dient men voor de 1500 meter rond te maken en uit te roeien in de daarvoor aangewezen banen 6 en 7.
Overtredingen: Overtreden van de verkeersregels kan bestraft worden.
Weersomstandigheden: Als de weeromstandigheden dat vereisen kunnen de wedstrijden in de banen 2 t/m 7 of 0 t/m 5 worden gestart. Op dat moment zullen afwijkende verkeersregels bekend gemaakt worden op de baan.
Baankaart 2K
Baankaart 2K